NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ljubav iznad svega: Rođena sa deformitetom ruku i nogu Mersiha Fazlić danas mama troje djece

... | 25. Juna 2019.
11:56
Kalesija Online

Biti mama je dovoljna odlika superheroja. Biti mama troje djece a pritome imati invaliditet prelazi i tu stepenicu. Mersiha (djevojačko Mehmedović) Fazlić rođena je sa deformitetom gornjih i donjih ekstremiteta. Uprkos svom invaliditetu Mersiha je sa svojim invalidskim kolicima hrabro išla i ide kroz život. Svaku prepreku, a ima ih mnogo, krenuvši od prilaza zgradama, hrabro prelazi. Nalazi načina.

Na putu svog života Mersiha je srela iskrenu osobu kojoj je ljubav važnija od bilo čega. Srela je Dževada kome je podarila troje djece i koji joj je podrška u svakom smislu.

Mersiha iako ne želi priznati, zaslužuje ulogu superheroja-super mame iz prostog razloga koji se krije u pitanjima da li smo prolazeći trotoarom IKADA primijetili da li ima napravljen poseban prilaz osobama sa invaliditetom odnosno koji se kreću zahvaljujući invalidskim kolicima? Da li smo ulazeći u neke institucije IKADA obratili pažnju ima li prilaz osobama sa invaliditetom, IKADA pomislili kako oni u tim ustanovama obavljaju svoje obaveze? Odgovorit ćemo svako za sebe.

Mersiha Fazlić je MAMA HEROJ, a porodica Fazlić super porodica.

Porodica Fazlić je porodica u kojoj preovladava ljubav, sreća i radost zbog svakog zajedno provedenog trenutka. Oni uživaju u svakom danu, zajedničkim snagama prelaze prepreke a koje su zdravom čovjeku banalne.

Mersiha i Dževad upoznali su se putem interneta. Dževad kaže da ju je mjesec dana molio da izađu na kafu, ona nije htjela. Nakon što su se upoznali shvatili su da je ljubav ono što ih povezuje. Uplovili su u bračne vode kojima uspješno plivaju oko 6 godina. U braku su dobili i troje djece. Suprug ističe da mu je Mersiha otvorila oči, naučila ga da gleda u pravom smjeru, cijeni prave vrijednosti. Predrasuda je bilo i biće, ističe bračni par Fazlić, ali one ni blizu nisu jake kao što je njihova ljubav.

Mersiha obavlja sve kućne obaveze. Sama ostaje sa troje djece dok su suprug i njegova sestra koja sa njima živi, na poslu. Kupa ih, pravi jelo, hrani ih. Ono što joj predstavlja problem nalazi se u pitanjima na počeku teksta. Nekim institucijama nema adekvatan prilaz, čak ne može odvesti djecu pedijatru jer, predpostavljate, nema adekvatan prilaz. Ona čeka u autu dok otac ili neko drugi odvede dijete ljekaru. Uprkos svim tim problemima, u kući Fazlića, valada ljubav, sreća i radost zbog svakog zajedno provedenog trenutka. Oni uživaju u svakom danu, zajedničkim snagama prelaze prepreke a koje su zdravom čovjeku banalne.

Za sreću nisu potrebni mišići, nego srece koje prepoznaju ljubav i spremno je samo nju prihvatiti, kompromisi druge prirode ne dolaze u obzir.

Večeras u programu NEON Televizije pogledajte emisiju Sasvim (ne)obične priče u kojoj donosimo priču porodice Fazlić. Emisija počinje u 19:00 sati

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme