NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Magla ovo jutro smanjuje vidljivost, zbog 1.maja zabrana prevoza eksplozivnih materija

... | 30. Aprila 2017.
07:12
Kalesija Online

Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a na graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Vozačima savjetujemo maksimalnu opreznu vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Danas se održava međunarodna biciklistička trka Beograd-Banja Luka. Takmičari će se tokom dana kretati na relaciji Teslić- Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka. Molimo vozače koji se budu kretali navedenim dionicama, da voze oprezno i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prelazima.

Sve one koji putuju u inostranstvo podsjećamo da provjere važnost dokumenata neophodnih za prelazak granice (kao što su zeleni karton, saobraćajna i vozačka dozvola, te pasoš).

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 02.05 do 24 sata.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem našeg telefona 1282.

Na putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika