NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mehmed Pargan: Nad šeherom zora sviće

... | 22. Aprila 2021.
13:25
Kalesija Online

Želimo uzeti 49 %, ali ne želimo rat ni bilo kakvo nasilje. Vi želite rat. Vi nas vrijeđate. Prijetite nam ratom, a mi ne želimo rat. Pozivamo vas na razgovor, jer ne želimo nasilje!!! Ponavljamo, ne želimo nasilje!!!

Uzmeš pištolj, staviš ga na vidno mjesto, za pojas. Povedeš i ćelavog, nabildanog pajdaša, sa dva pištolja za pojasom, odeš u banku i kažeš:

-Ja neću nasilje. Napunite mi torbu novcem i ja ću mirno otići. A kada vas na izlazu zaštitari pokušaju da spriječe, vi pozovete policiju i građane, jer su vam ugrožena prava, i kažete: -Oni su za nasilje. Mi želimo mirnim putem i razgovorom da riješimo problem. Samo smo htjeli izaći napolje. Oni žele nasilje! Mi ne prihvatamo takav pristup. Mi želimo mirno izaći!!!

Tako nekako prolazi i ovaj dan u Bosni. Tipično, secesionistički. Začinjen je lažnim bošnjačkim patriotizmom, čiji domet su ofucana saopćenja, a najhrabriji čin press konferencija. Dan obilježen izraženim bošnjačkim pasivizmom i lažnim srpskim pacifizmom. Da, previše se danas, u šeher Banjoj Luci, Mile i Vučko pozivaju na mir!!! Zna narod onu: vojnik o skraćenju… vlast o poštenju… Ovih dana nešto kontam: Oni misle da smo ludi. Mi se pravimo ludi… Haman da smo stvarno ludi!?

(Ljudi, ko je ovdje zbunjen?)

Autor: Mehmed Pargan

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kolumna