NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Meho i Kenan su deveti otac i sin koji su pogađali za fudbalske reprezentacije

| 8. Septembra 2017.
10:25
Kalesija Online

Kenan Kodro je deveti čovjek u historiji fudbala koji je za reprezentaciju svoje zemlje postigao pogodak nakon što je to nekad ranije činio njegov otac.

Ono što je Kenanu i Mehi Kodri pošlo za rukom igrajući za Bosnu i Hercegovinu, uspjeli su i Periko i Xabi Alonso u dresu Španije, Finn Laldrup i njegovi sinovi Brian i Michael u dresu Danske, Djalma Santos i Djalminha u dresu Brazila, Ian Wright i Shaun Wright-Phillips u dresu Engleske, Arnos i Eidur Gudjohnsen u dresu Islanda, Chicharito Hernandez i Chicaro u dresu Meksika, Abedi Pele i njegovi sinovi Jordan i Andre u dresu Gane, te Jean i Youry Djorkaeff u dresu Francuske.

Meho Kodro je prvi gol u dresu Bosne i Hercegovine postigao u oktobru 1996. u Ljubljani protiv Slovenije, a kasnije se još dva puta upisivao u strijelce (Litvanija i Mađarska), dok je Kenan nedavno prvijenac upisao u Portugalu na utakmici protiv Gibraltara.

Zanimljivo je da je Meho prve reprezentativne nastupe upisao u dresu Jugoslavije, dok je i Kenan kao pionir igrao za Španiju.

(Sportske ba./fokus)

Komentari

Kategorija: Sport