NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Merima Osmanović predstavila rad kalesijskog udruženja mladih na sjednici Vijeća za djecu

... | 10. Marta 2023.
09:37
Kalesija Online

Djevojčice i dječaci prisustvovali su sjednici Vijeća za djecu koja je održana u utorak (06.03.2023.) u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine. Na ovoj sjednici su učestvovali djeca i mladi, te su predstavili svoje dvije inicijative za rješavanje pitanja koja ih se tiču.

Jedna inicijativa se tiče uključivanja djece i mladih u sami rad Vijeća, kako bi prezentirali probleme sa kojima se susreću mladi i Vijeću asistirali u pronalasku inovativnih rješenja.


„Spremni smo odvojiti svoje slobodno vrijeme i volontirati kako bi dali svoj doprinos u poboljšanju stanja prava djeteta u BiH, biti neformalno ili formalno savjetodavno tijelo Vijeća ili učestvovati u redovnim konsultacijama, nudeći viđenje iz našeg ugla.“ – Najda Hajdarević,
predstavnica djece i mladih.


Pored ove, djeca i mladi su Vijeću predali inicijativu za sistemsku podršku savjetodavne linije za djecu koju smatraju prijeko potrebnom 24/7.


„Problemi su sastavni dio života i ne tražimo da ih sve riješite, ali nam je potrebna sigurnost i podrška. Savjetodavna linija za djecu nam je potrebna u momentima u kojima se osjećamo nesigurno, pa i tokom noći, i može biti od životne važnosti.“ – Bobana Popović, predstavnica djece i mladih.


Sjednici je prisustvovala i Merima Osmanovic predsjednica Udruženja mladih „TRIK“ Kalesija, te je bila jedna od govornica na ovoj jako bitnoj sjednici i tim putem predstavila rad našeg Udruženja.

„Zahvalna sam prije svega što sam imala priliku sjediti u Parlamentarnoj skupštini na sjednici Vijeća za djecu i biti jedna od govornica ali i pokretača dobrih inicijativa. Moram istaći da je ogroman uspjeh što sam na sjednici Vijeća za djecu imala priliku da prezentujem naše Udruženje ali i sve dobre inicijative i akcije koje smo pokretali kroz projekat “Povezivanja tačaka – unapređenje dječijih prava u BiH”. Za rad našeg udruženja se čulo i na Vijeća za što je veliki uspjeh za nas i za naše naredne akcije“ – kazala je Merima.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme