NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mevludskim programom obilježen početak nove školske-mektebske godine

... | 13. Septembra 2021.
09:26
Kalesija Online

U subotu, 11. septembra, povodom početka nove školske-mektebske godine u Čaršijskoj džamiji u Kalesiji izveden je mevludski program.

Nakon akšam-namaza prisutnima su se obratili imam Čaršijske džamije, Bilal ef. Husić, kao i glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, koji su u svojstvu domaćina uputili riječi selama i dobrodošlice. U svojim kraćim obraćanjima domaćini su istakli važnost obrazovanja i odgoja, pohađanja škole i mekteba, te je povodom početka nove školske-mektebske godine organizovan mevludski program kao svojevrsni roditeljski sastanak.

Poslije uvodnih obraćanja glavnog imama i imama Čaršijske džamije izveden je mevludski program. U okviru mevludske svečanosti prisutnim vjernicima su se obratili i gosti; dr. Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, kao i dr. Enes ef. Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH. Ugledni gosti su u svojim obraćanjima govorili o važnosti podučavanja u školama i mektebima, o odgovornosti svih uključenih u odgojno-obrazovni proces, od roditelja do učitelja, vjeroučitelja i muallima.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim povodom nove školske-mektebske godine organizovao je i seminar za imame i vjeroučitelje sa područja Medžlisa IZ Kalesija. Na početku seminara uvodno obraćanje imao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, koji u svom kraćem referatu predstavio rezultate na polju mektebske pouke i islamske vjeronauke na području Kalesije.Dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, u okviru seminara održao je predavanje o važnosti vjeronauke i mektebske pouke. Dr. Enes Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, u svom kraćem obraćanju govorio je o Novom nastavnom planu i programu mektebske pouke.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme