NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Milano zabranio upotrebu selfi štapova

| 15. Jula 2017.
16:30
Kalesija Online

Vlasti Milana zabranile su upotrebu selfi štapova, limenki i staklenih flaša, kao i kamione sa hranom, u nastojanju da strože kazne i uvedu red u gradska središta nedoličnog ponašanja, tokom ljetne sezone.

Od petka, prodaja limenki i staklenih flaša je zabranjena u priobalnoj oblasti Darsena, a barovi i pabovi piće mogu da služe samo u papirnim i plastičnim čašama.

U toj zoni zbranjeno je “držanje, nošenje, ostavljanje na ulici, bacanje ili donošenje bilo kavih posuda i limenki, kao i upotreba selfi štapova”. Područje na koje se zabrana odnosi omeđeno je trgovima i ulicama: Piazza XXIV Maggio, Viale Gorizia, via Codara, Piazzale Cantore i Viale Giovanni D'Annunzio.

Zabrana se odnosi i na kamione sa hranom i, za sada, će važiti do 13. avgusta. Takođe, zabranjena je i upotreba petardi i ostalih pirotehničkih sredstva.

Milano nije jedino mjesto koje je zabranilo selfi štapove, prije njega toj je još 2015. učinjeno u svim Disney parkovima u svijetu. Takva zabrana se primjenuje i u Zabranjenom gradu u Pekingu i u Meki u Saudijskoj Arabiji.

Komentari

Kategorija: Magazin