NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ministar Ramić u radnoj posjeti Doboju: Novi projekti za povratnike

... | 19. Jula 2018.
11:06
Kalesija Online

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u radnoj posjeti Gradu Doboju.

Na sastanku sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem istaknuta je dobra saradnja Ministarstva i lokalne zajednice na rješavanju infrastrukturnih projekata u povratničkim sredinama.  Danas su potpisani ugovori između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Grada Doboja i izviđačima radova, a koji podrazumjevaju osam infrastrukturnih projekata za potrebe većinskih povratničkih zajednica. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za Grad Doboj iznosi 500.000,00 KM, od čega Grad Doboj učestvuje sa 200.000,00 KM, a Federalno ministarstvo sufinansira projekte u iznosu od 300.000,00 KM. 

„Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Grad Doboj imaju kvalitetnu saradnju čiji su rezultati vidljivo osnaživanje povratničkih zajednica, te izgradnja suživota i multietničnosti na ovim područjima. Mi smo u ovom mandatu kao važnu stavku prepoznali – podršku svih važnijih infrastrukturnih projekata ijačanje saobraćajne povezanosti povratničkih zajednica. Preduslov za ekonomsko jačanje ovih sredina jeste upravo obnova i izgradnja ključnih infrastrukturnih objekata i jačanje saobraćajnih veza“, kazao je ministar Ramić.

Gradonačelnik Petrović je istakao značaj zajedničkih napora institucija u izgrađivanju boljeg infrastrukturnog i društvenog ambijenta na području Grada Doboja.

„Mi kao lokalna zajednica smo posvećeni ravnomjernom razvoju svih naših mjesnih zajednica. Projekti infrastrukturne prirode jačaju integrisanost ovog kraja i svakako će biti od koristi za naše građane, a naš cilj je da nastavimo korektnu i efikasnu saradnju s ciljem ulaganja u Doboj“, kazao je gradonačelnik Petrović.

Ministar Ramić i gradonačelnik Petrović su nakon sastanka posjetili i lokaciju Ševarlije, gdje su zvanično otpočeli radovi na sanacijiklizišta. Tokom posjete Doboju ministar Ramić je uručio odluku u vrijednosti od 50.000,00 KM Medžlisu Islamske zajednice za nastavak izgradnje objekta Medžlisa.

Inače, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je u protekle 3 godine za različite vrste podrške povratničkoj populaciji na području Doboja izdvojilo sredstva u iznosu preko 2,6 miliona KM.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika