NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Ministar Ramić uručio ključeve stanova za osam porodica u Jablanici

... | 21. Septembra 2021.
11:53
Kalesija Online

U jablaničkom naselju Gornja Kolonija završena je izgradnja višestambene jedinice sa osam stanova. Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Jablanica Damir Šabanović uručili su ključeve novoizgrađenih stanova i time ozvaničili useljenje osam porodica – korisnika kolektivnih centara.

– Dolazak hladnijih dana za ovih osam porodica više nije briga. Sagrađena je jedna moderna, funkcionalna i utopljena zgrada. Marljivo se radilo kako bismo danas došli do ovog najsvečanijeg čina. Završetkom zgrada u općinama zatvaramo i kolektivne centre. Novi izgled ovih lijepih objekata mijenja i izgled okoline. To je rezultat dobre saradnje lokalne zajednice i Ministarstva. Svi smo sretni zbog današnjeg čina useljenja – rekao je Ramić.

Završetkom projekta CEB II će biti zatvoreno više od 76 posto neuslovnih kolektivnih smještaja na području Federacije BiH.

– Do sada je na području Federacije u okviru projekta CEB II – „Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“ rekonstruisano i izgrađeno ukupno 473 stambene jedinice u 14 općina i gradova, te je u toku izvođenje radova na izgradnji 313 stambenih jedinica za dvanaeset podprojekata koji se realiziraju na području Grada Mostara i Goražda, Općina Ključ, Velika Kladuša, Čelić, Kalesija, Ilidža, Foča FBiH i Pale Prača – dodao je Ramić.

Program izgradnje stambenih jedinica se implementira kroz projekat CEB II – „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, koji implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(RTV TK)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika