NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Miralem Pjanić ambasador manifestacije: Univerzitet u Tuzli izabrao najbolje sportiste svojih takmičenja

... | 16. Aprila 2019.
13:05
Kalesija Online

Sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla održana prva manifestacija “Izbora najboljih sportista takmičenja Univerziteta u Tuzli 2018”. 

U odličnoj atmosferi i dobroj organizaciji koju zajednički potpisuju Studentski parlament Univerziteta u Tuzli, Univerzitetsko sportsko društvo i Centar za sport Univerziteta u Tuzli, kreirana je manifestacija koja ima za cilj stvoriti novi sistem vrednovanja ostvarenih sportskih rezultata studenata, ali i predstavlanje budućim studentima mogućnosti Univerziteta u Tuzli kroz vannastavne aktivnosti. 

Priznanja i zahvalnice sinoć su dobili najuspješnije ekipe i pojedinci, studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli, te nagrađeni u drugim kategorijama koji su učestvovali ili dali doprinos u organizaciji sportskih takmičenja i sporta na Univerzitetu u Tuzli u 2018. godini. 

Ponosni ambasador manifestacije bio je naš proslavljeni nogometni reprezentativac Miralem Pjanić, koji se prisutnima u Narodnom pozorištu obratio video linkom. Pjanićev dres koji je će biti dio Muzeja sporta na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport dekanu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport prof. dr. Vlatku Šeparoviću uručio je prof. dr. Zijad Požegić, Pjanićev rođak. 

U konkurenciji sudenatskih takmičenja priznanja su dodijeljena najboljim pojedincima i ekipama. 

Najbolja igračica odbojkaške lige Univerziteta u Tuzli je Daliborka Simić, Mašinski fakultet. 

Najbolji igrač odbojkaške lige Univerziteta u Tuzli je Amir Karamović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport. 

Najbolji igrač košarkaške lige Univerziteta u Tuzli je Adi Jusufović, Fakultet elektrotehnike. 

Najbolji igrač malonogometne lige Univerziteta u Tuzli je Semir Adrović, Fakultet za tjelesni odgoj i sport. 

Priznanje za fair – play košarkašku ekipu dodijeljeno je ekipi Farmaceutskog fakulteta, za fair – play odbojkaškoj ekipi, ekipi Fakulteta elektrotehnike, te za fair – play malonogometnu ekipu, ekipi Studentskih domova. 

Priznanje za najuspješniju košarkašku ekipu dobila je ekipa Fakulteta elektrotehnike, najuspješnija odbojkaška ekipa je ona sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, a ekipa sa ovog fakulteta je proglašena i za najuspješniju malonogometnu ekipu. 

U kategoriji “Malonogometna liga zaposlenika” nagrađeni su: za fair play ekipa Filozofskog fakulteta, a najuspješnija ekipa za sezonu 2017/2018. je ekipa Tehnološkog fakulteta. 

Priznanje za najboljeg kapitena dobi je prof. dr. Sead Nazibegović, kapiten ekipe Filozofskog fakulteta. Prof. dr. Sanel Nuhanović dobio je priznanje za najboljeg golmana, a najbolji strijelac je mr. sc. Emir Ahmetašević iz ekipe Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta. 

Priznanje za najboljeg igrača dobio je asistent Almedin Mujanović, igrač ekipe Tehnološkog fakulteta. 

Organizator manifestacije je uručio i zahvalnice za doprinos u razvoja sporta na Univerzitetu u Tuzli. 

Zahvalnica za doprinos i razvoj univerzitetskog sporta iz reda studenata uručena je Nedžadu Hodžiću, studentu Medicinskog fakulteta i predsjedniku Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli. 

Zahvalnicu za afirmaciju i razvoj univerzitetskog sporta, iz reda zaposlenika dobio je prof. dr. Suad Kunosić. 

Zahvalnica za međunarodnu promociju univerzitetskog sporta dodijeljena je prof.dr. Zijadu Požegiću. 

Najgrade najboljim sportistima među studentima dodijelila je rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr. Nermina Hadžigrahić. 

U zabavnom dijelu manifestacje nastupili su muzički sastav “Senčo i Bobo”, članice kluba Ritmičko-sportske gimnastike Sloboda iz Tuzle, učenici Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” iz Tuzle i Mješoviti hor UKUD “Zvonko Cerić”. Program je vodila Adrijana Ćudić. 

Zlatni sponzor manifestacije bio je Bicom Systems. Srebrni sponzor Univerzitetsko sportsko društvo, a sponzori: Grad Tuzla, Juventa sport, Red Bull, Zavod za humanu reprodukciju “Dr. Balić” i MARBO. Medijski pokrovitelji manifestacije RTV TK, RTV 7, Radio Kameleon i portali Tuzlarije i Tuzlainfo, a kao prijatelji manifestacije organizaciju su pomogli Narodno pozorište Tuzla, te agencije Level i Promus iz Tuzle. 

Izvor: tuzlarije
Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport