NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mireline dekorativne ruže krase mnoge domove

... | 30. Aprila 2020.
16:58
Kalesija Online

Mirela Buljugić iz Jelovog Brda prošle godine krenula je sa izradom dekorativnih ruža od krep papira. Mirela je samohrana majka. Briga o malom djetetu zahtjeva da mu se u potpunosti posveti, pa zbog toga nije mogla pronaći posao. Njeni roditelji dugi niz godina bave se poljoprivredom, što joj nije bilo teško baviti se i tim poslom. Kao i svaka mlada osoba željela se posvetiti nečemu što voli. Posao od kuće, ljubav prema cvijeću i posvećenost izrodili su nove ideje, a njen trud prepoznale mnoge mušterije. Njene dekorivne ruže krase mnoge domove.

“Dekokorativmo cvijeće sam počela radit zbog toga što nisam mogla naći posao zbog malog djeteta, a inače sam samohrani roditelj. Dekorativno cvijeće radim od septembra prošle godine, a do tada sam sa roditeljima obrađivala poljoprivredo zemljište, imamo plastenike, te se bavila proizvodnjom mliječnih proizvoda.”, kazala je Mirela.

U posljednje vrijeme kao dekoracija za enterijer traže se ruže od krep papira. Zbog toga je odlučila više se posvetiti izradi ruža, a kako kaže početak nije bio nimalo lagan.

“Na početu je bilo teško, jer sam sve iz glave izmišljala. Mnogo vremena sam provela radeći i sve dok nisam dobila oblik ruže kakav i treba da bude. Imam bebu od tri godine, pa mnogo više vremena provodim radeći noću, dok preko dana želim što više vremena posvetiti se djetetu”.

Vremenom se usavršavala, a ljubav prema ovoj vrsti posla postala je sve jača. Najbitnije je da se trud i zalaganje isplatilo. Iako prve ruže nisu bile savršene i toliko privlačne za oko, nije odustala.

“Pa ne može se nešto puno zaraditi, ali dobro je, kad nemaš drugi izlaz. Kad to voliš cijena sama se kaže po sebi. Imamo i tezgu u Kalesiji, malo i tu radim, mamu mijenjam, ali ružama se vraćam, jer mi njihova izrada posluži kao odmor”.

Pored dekorativnog cvijeća Mirela izrađuje i neobične kutije, koje također krase detalji ruža raznih boja. Njene dokoracije možete pronaći na facebook stranici Dekorativno cvijeće Mirela.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Magazin