NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mirsada Pilavdžića povrede nisu odvojile od košarke

... | 11. Juna 2020.
14:06
Kalesija Online

Mirsad Pilavdžić iz Rainaca Gornjih sa 11 godina počeo je trenirati košarku. Sa KK “Bosna” igrao je omladinsku ligu. Interesovanje za mladog košarkaša pokazala je tuzlanska “Sloboda”. Potom je igrao za Spars iz Sarajeva odakle se vraća u Slobodu. Iz Tuzle je ponovo otišao u Sarajevo, ovog puta u “Bosnu”.

Sezonu koja je iza nas igrao je u redovima premijerligaša KK Kakanj. Sa KK “Kakanj” potpisao je ugovor na godinu sa mogućnošću proširenja istog. Nažalost liga se završila prije planiranog. Kakanj je ostao u istom rangu,a Pilavdžić ističe da je zadovoljan odnosom i stausom kakav je imao u pomenutom klubu. Trenutno je slobodan igrač, u Kakanj bi se želio vratiti ali gdje će nastaviti karijeru još ne zna, jer klubovi sumiraju rezultate i posljedice koje je pandemija ostavila.

Mirsad je igrao i za mlađe selekcije reprezentacije BiH, imao priliku igrati Evropsko prvenstvo i to ističe kao jedno od najljepših iskustava.

Kroz karijeru ovog dvadesetčetverogodišnjaka pratile su i povrede. Imao je i tri operacije. Nije odustao. Iz svega je izašao jači i kao igrač i kao čovjek.

Priču Mirsada Pilavdžića donosimo vam u večerašnjem izdanju sportske emisije TIME Out koja je na programu u 19 sati

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport