NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mještani Ibralića dobili vodu

... | 23. Avgusta 2019.
16:12
Kalesija Online

Mještani zaseoka Ibralići do sada su imali problem sa vodosnabdijevanjem te su vodu morali donositi iz drugih mjesta. Od danas taj je problem riješen zahvaljujući projektu kojeg su zajedničkim snagama riješili Općina Kalesija i mještani pomenutog naselja. Svečanim presjecanjem vrpce postali su korisnici JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija”. Općina Kalesija za ovaj projekat izdvojila je oko 60.000 KM dok su mještani prikupili 14.000 KM.

” Ove godine na području općine Kalesija nemamo redukciju vode zato što smo prošle godine odradili bunar koji je koštao oko 15.000 KM. Taj bunar do sada je pokazao najbolje rezultate a najjeftiniji je” kazao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Zadovoljstvo zbog rješenja problema vodosnabdijevanja nisu krili mještani zaseoka Ibralići. Ramiz Ibralić ispred građevinskog odbora zahvaliio se svima koji su doprinijeli relaizaciji za njih izuzetno važnog projekta. Ono što im je cilj da urade u narednom periodu, ističe Ibralić, jeste asfaltiranje dionice puta koja još nije dovršena.

Predsjednik Vijeća MZ Rainci Gornji Damir Džafić kaže da na samom početku realizacije ovog projekta mještani nisu vjerovali da će isti biti realizovan.

“Nama je samo ostao jedan dio zaseoka Mešići kako bi kompeletirali projekat da svaka kuća ima vodu. Ostali su nam još zaseoci Meškovići i Ibralići da kompletiramo rasvjetu” kazao je Damir Džafić.

U narednom periodu planirano je još nekoliko projekata koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života mještana MZ Rainci Gornji.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme