NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Mještani Snagova očistili MZ

... | 18. Juna 2020.
10:38
Kalesija Online

U želji da lokalnu zajednicu učine ljepšom i očiste od smeća džematski odbor i Savjet MZ Snagovo organizovali su akciju uređenja i čiščenja MZ. Svake godine pred prolazak kolone “Marša mira” posebno se posvete uređenju dijelova puta gdje učesnici prolaze. Složno i zajedničkim snagama uspjeli su u svojoj namjeri, a to je da njihovo rodno mjesto dobije novi izgled. Akcija je uspješno završena, a organizatori zadovoljni urađenim poslom i odzivom učesnika.

“Organizovali smo akciju čišćenja od smeća, rasjecanje granja koje se nadvilo nad put i košenje bankina od Rašidovog Hana do Crnog vrha, jer nesavjesni građani i prolaznici bacaju smeće i zagađuju okolinu. Bankine su nam zarasle, tako da je put sveden samo na asfaltirani dio, a uskoro prolazi i kolona “Marša mira”, a ovoliko zagađenje i smeće, granje po putu je ničija nego naša sramota. Zahvaljujući Allahu i našoj vrijednoj omladini koju moram pohvaliti, uspješno smo završili ono sto smo zacrtali i planirali, te smo u suštini zadovoljni, iako nas je moglo biti još više”, kazao je za NEON Televiziju Nurif Čivić, jedan od organizatora i predsjednik džematskog odbora.

Kolona “Marša mira” prolazi kroz Snagovo, a domaćini svake godine se potrude da dočekaju učesnike i ostave pozitivan dojam na svakog čovjeka koji prolazi. Pripreme tople i hladne napitke, hranu, voće sve što je potrebno onima koji žele stići do Potočara i odati počast žrtvama iz Srebrenice, te svim ostalim nevino ubijenim žrtvama.

Organizatori se nadaju da nakon ove akcije prolaznici neće ostavljati smeće iza sebe, povesti računa o tome gdje bacaju komunalni otpad i ne zagađuju okolinu. U planu su još nekoliko akcija upriličiti do kraja godine i mnoge druge društvene, sportske i vjerske aktivnosti.


Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika