NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

MMA borac Ermin Junuzović donirao sportsku opremu sportskim kolektivima u Živinicama

... | 15. Februara 2019.
13:33
Kalesija Online

Najpopularniji Bosanac na društvenoj mreži Facebook, na kojoj ga prati preko 4.3 miliona ljudi, poklonio je muškom rukometnom klubu Konjuh, ženskom rukometnom klubu Živinice, muškom košarkaškom klubu Spartans, te plesnom studiju Dina opremu u vrijednosti od 10.000 KM. Junuzović, koji je svjetski poznat fitness model i sve uspješniji MMA borac, na ovaj način u velikoj mjeri je pomogao rad sportskih kolektiva u Živinicama.

– Ovu sportsku opremu iskoristili smo za naš omladinski pogon u koji posljednjih godina dosta ulažemo. Ovaj gest je sigurno odličan i za popularizaciju sporta i košarke u Živinicama. Svaki put kada se nešto slično desi, to izazove veliku pažnju šire javnosti i sigurno da će potaknuti i druge sportiste i uspješne Bosance i Hercegovce da rade slične stvari. Erko je odličan ambasador BiH u svijetu, ali iznenađen sam da ima svoj brend sportske odjeće. Još jednom mu hvala u ime svih članova muškog košarkaškog kluba Spartans, ali zahvalnost ide i gospođi Selvedini Mašić-Gušić koja je bila posrednik i koja je poznata po svom humanitarnom radu – kaže Mirza Memić, direktor muškog košarkaškog kluba Spartans.

Gestom Erka Juna oduševljen je i Anto Tadić, član Upravnog odbora ženskog rukometnog kluba Živinice. Najvjerovatnije da će najpopularniji Bosanac na Facebooku i u budućnosti pomagati rad ovih sportskih kolektiva. – Erko je izrazio želju da i u narednom periodu pomaže rad klubova. Nama je svaka pomoć dobro došla. Donacija opreme od Junuzovića došla je kao kec na desetku, jer su nam svi fondovi u klubu prazni. U državi je teška situacija, a, nažalost, o sportu se vodi sve manje računa. Ipak, ovakvi primjeri daju nam nadu u bolju budućnost i da nismo prepušteni sami sebi – zaključuje Tadić.

Izvor: tuzlanski.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika