NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Muftijstvo tuzlansko doniralo 4.000 KM OŠ “Tojšići”

... | 5. Avgusta 2019.
09:25
Kalesija Online

Krajem marta tekuće godine Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona organizaciju Regionalnog takmičenja učenika osmog i devetog razreda osnovnih i prvog razreda srednjih škola, povjerilo je Javnoj ustanovi Osnovna škola „Tojšići“ Tojšići.

“Danas, kad je to takmičenje iza nas, rekli bismo da je zadovoljstvo obostrano. Naime, još tokom takmičenja muftija Tuzlanski Vahid efendija Fazlović nije krio svoje zadovoljstvo ukupnom atmosferom i tehničkom podrškom takmičarima koji su postigli visoke rezultate”, kazao je direktor OŠ “Tojšići” Ibrahim Sakić.

U znak uspješne organizacije i realizacije velikog takmičenja na kojem je učestvovalo oko  200 takmičara, muftija Tuzlanski Vahid efendija Fazlović direktoru škole Ibrahimu Sakiću, obećao je pružiti finansijsku pomoć u zamjeni unutrašnje stolarije u centralnoj školi. Što je obećano, to je i urađeno. Dakle, novu školsku godinu učenici Osnovne škole u Tojšićima započet će s novom stolarijom čija je ukupna vrijednost 4.000 KM.

Zaposlenici i učenici konačno će nakon 1997. godine otvarati nova vrata i gledati u svijet kroz nove modernije prozore. Ugodna toplota tokom zimskih dana u učionicama bit će razlogom za postizanje boljih rezultata u učenju i vladanju. Izvođač radova je Fatic d.o.o. renomirani proizvođač stolarije. 

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme