NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Muris Demirović koji traži brata blizanca dobio još jedan dokaz da je njegov brat živ

| 23. Novembra 2017.
17:58
Kalesija Online

Muris Demirović iz Banovića nedavno je krenuo tražiti svog brata blizanaca za kojeg su mu rekli da je umro nekoliko dana nakon rođenja. Pojašnjava da su on i brat blizanac, nakon što su rođeni prije vremena u sedmom mjesecu na tuzlanskoj klinici 1991. godine, zbog zdravstvenih problema hitno prebačeni na Beogradski Institut za prijevremeno rođenu djecu.

Prema njegovim riječima majka nije išla s njima, kako je to običaj.Tvrdi da je on po rođenju imao problema sa disanjem, ali da je njegov brat blizanac bio zdrav i teži od njega, i da je prebačen s njim vjerovatno zato što su jednojajčani blizanci, dodavši da je njegov brat imao veće šanse da preživi.
Bili smo u beogradskoj bolnici 21 dan. Otac je zvao osoblje klinike i svakodnevno pitao za naše zdravlje i svaki put su mu govorili da je sve u redu. Kada je nazvao i rekao da će doći sutradan nama u posjetu, nakon toga su mu ljekari rekli da je jedno dijete preminulo. Stigavši u Beograd otac je zahtijevao od ljekara da mu pokažu neku dokumentaciju, smrtni list, te kažu gdje je dijete ukopano. Ali rečeno mu je da te stvari završava bolnica i da on nema pravo ni na kakav uvid“, ispričao nam je Muris.
Muris sve ove godine u duši osjeća da je njegov brat živ. Muris kaže da je u bolnici ostao oko tri mjeseca, a da je brat kako su mu rekli umro nakon 20 dana.
Podnio je zahtjeve u bolnicama, pogrebnim ustanovama, matičnim službama u Beogradu da mu izdaju kompletnu dokumentaciju vezano za brata blizanca. Javno komunalno preduzeće ” Pogrebne usluge” Beograd odgovorili su mu na zahtjev da nijedna beba pod imenom Demirović nije ukopana ni na jednom groblju u Beogradu. Muris kaže da je za njega radosna vijest, te da će krenuti u novu borbu, da će dati sve od sebe kako bi pronašao svog brata. Kaže da se trudi i zbog majke kako bi joj omogućio da zagrli svog sina nakon toliko godina.

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Magazin