NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Muzaferija: Presretna sam, ostvarili smo zacrtane ciljeve, pa malo ih i premašili

... | 15. Februara 2021.
17:26
Kalesija Online

Najbolja skijašica Bosne i Hercegovine Elvedina Muzaferija (21) ostvarila je najbolji plasman jednog bh. takmičara od nezavisnosti naše države na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama, osvojivši danas u Kortini Dampeco (Cortina d’ Ampezzo) odlično 16. mjesto u kombinaciji.

Osjećala sam i mali umor

– Presretna sam. Još sam pod utiscima. Mislim da sam mogla još bolje ići, ali na kraju je ispalo fantastično. Osjećala sam i mali umor poslije spusta u subotu. Sve nas je poremetilo odgađanje takmičenja u prvim danima Svjetskog prvenstva pa je kombinacija koja je izuzetno zahtjevna došla poslije Supeg G-ija i spusta”, rekla je Muzaferija te naglasila:

– U svakom slučaju veoma sam zadovoljna nastupom na Svjetskom prvenstvu u Kortini, plasiravši se na 25. mjesto u spustu i danas osvojivši 16. poziciju u kombinaciji. Mogu reći da smo ostvarili zacrtane ciljeve, pa malo ih i premašili. Jednostavno, kako sam rekla još sam pod uticima. U dobroj sam formi. Dat ću sve od sebe da u ovom ritmu nastavim, da napredujem iz trke u trku.

Na pravi način afirmisati našu zemlju

Istakla je i da joj je velika čast što je ostvarila najbolji plasman za BiH na Svjetskim prvenstvima u alpskim disciplinama.

– To je predivno saznanje. Evo, kada je tako, ovaj uspjeh posvećujem svima u našoj domovini. Ovo je za sve vas u BiH. Nadam se da ću u narednim godinama imati dobre rezultate, na pravi način afirmisati našu zemlju i obradovati sve navijače, zaključila je Elvedina Muzaferija.

Izvor: avaz.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika, Sport