NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Na bazaru u Dubravama Dženana Dedić(4) prodavala svoje crteže, novac donirala drugarima za ekskurziju

... | 28. Novembra 2019.
14:44
Kalesija Online

U organizaciji Udruženja porodica, Porodični ruralni edukativni centar „PREC“ Živinice danas je u Dubravama Gornjim održan prodajni bazar a u povodu Dana solidarnosti.

Učesnici dana solidarnosti su djeca koja pohađaju kurs engleskog jezika u sklopu PREC-a u Dubravama Gornjim. Kurs je počeo prije nešto više od mjesec dana a trenutno isti pohađa oko 30 polaznika. Na danas upriličenom bazaru učenici su prodavali rukotvorine i kolače te se potrudili na što zanimljiviji način predstaviti ih kupcima. Mještani Dubrava su podržali bazar,a mladi prodavači nisu krili zadovoljstvo što su ispunili svoj cilj.

Svoje radove odnosno crteže prodavala je i Dženana Dedić koja ima samo četiri godine. Novac od prodaje Dženaninih radova ali i drugih proizvoda ide u fond za ekskurziju polaznika kursa engleskog jezika.

Današnji druženje upotpunili animator Šarenko i Miki Maus koji su sa dječicom pjevali, plesali, pravili balone. Prema riječima prisutnih bio je to jedan prelijep događaj i za djecu koja nisu polaznici kursa engleskog jezika.

Kolači i ostala hrana koju danas nisu prodali na bazaru organizatori će odnijeti u Tuzlu migrantima koji ove hladne dane provode na betonu željezničke stanice.

Međunarodni dan ljudske solidarnosti utemeljen je odlukom Ujedinjenih naroda iz 2006 godine. Međunarodni dan ljudske solidarnosti ima za cilj promicanje kulture solidarnosti i dijeljenja vrijednih resursa.

Novembar kao mjesec radost,topline, darivanja, druženja, i pomaganja je ujedno mjesec u kojem se obilježava dan solidarnosti.

Međunarodni dan ljudske solidarnosti je podsjetnik ljudima o važnosti zajedništva, a solidarnost povezuje i ujedinjuje narode i ljude.

Više pogledajte u prilogu koji će biti emitovan večeras u dnevnoj informativnoj emisji NEON Info koja je na programu NEON Televizije u 18:45 sati.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika