NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Na današnji dan poginula Erna Sinanović, jedna od najboljih odbojkašica Kalesije

... | 3. Januara 2022.
09:01
Kalesija Online

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 3. januara 2018. godine na pisti u Maslama poginula je odbojkašica i reprezentativka BiH Erna Sinanović. Vijest o njenoj smrti pogodila je ne samo Kalesiju, nego i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

U nesreći život su izgubile Ajša i Ajka Hamzić.

Erna je bila od onih sportista koji su Kalesiju i Kalesijce predstavljali na najbolji mogući način gdje god da se pojave. Osim što je igrama na terenu pokazivala da je dobar sportista, dokazivala je da je i prije svega dobar čovjek kojeg svi vole.

Kalesija je imala jednu odbojkašicu koja je doprinijela da se pročuje ta vijest. Doprinijela je tome da se priča o odbojci u Kalesiji. Doprinijela je tome da djevojčice kreću njenim stopama i zavole odbojku. Erna Sinanović odbojkašica koja je nemjerljiv doprinos dala u ŽOK “Polo”, u ŽOK “Kula” Gradačac. ŽOK “Bosna” Kalesija. Nemjerljiv doprinos dala je i u dresu domovine.

Znali smo koliko Kalesija znači Erni, a posebno nakon njene smrti saznali smo koliko je Erna značila i znači Kalesiji i Bosni i Hercegovini.

Njeni Kalesijci u njenu čast 2019. godine su organizovali Memorijalni turnir.

Osim turnira u odbojci bio je prikazan i film koji govori o našoj Erni Sinanović.

Već četvrta godina prolazi od kako Erna, Ajka i Ajša nisu više sa nama. Ostavile su veliki trag u našim srcima, kao dobri ljudi, kao neko po kome je Kalesija bila poznata i predstavljena u najboljem svijetlu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme