NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Na dodjeli Oscara zablistale kreacije i bh. dizajnerki Nermine Hodžić i Emine Hodžić-Adilović

... | 25. Februara 2019.
08:54
Kalesija Online

Sjajni dizajnerski bh. dvojac, sestre dizajnerice, Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao Kaftan studio, te hrvatska dizajnerica Matija Vuika našli su se u društvu velikih dizajnerskih imena Valentino, Oscar de la Renta, Dior, Versace i mnogih drugih.Na 91. svečanoj ceremoniji dodjele američke filmske akademije Oskara osim po najboljim filmskim ostvarenjima koja su obilježila proteklu godinu poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u historiji Bosne i Hercegovine i Hrvatske i Oscara našao i dizajn nekog modnog brenda iz BiH i Hrvatske. 

Nermina, Emina i Matija su se na ovaj način upisale u bh. i hrvatsku historiju, ali i historiju regionalne dizajn scene. 


Poznati američki glumac Terry Crews se na svečanoj ceremoniji Oscara 2019 pojavio u pratnji svoje supruge Rebecce King Crews koja je za ovu priliku izabrala elegantnu bijelu statement haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.


Dizajn Matije Vuice nosile su američke televizijske voditeljice Megan Henderson i Megan Telles, te su se haljinama pohvalile na početku ceremonije.

Ove tri dizajnerice su se tako našle u društvu velikih modnih brendova kao što su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel, itd.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin