NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Na sajmu u Lukavcu svoje proizvode izložit će i žene iz Kalesije

... | 7. Avgusta 2018.
08:48
Kalesija Online

U Lukavcu 13. 8.2018. godine održati će se  “Ženski sajam u susret turizmu Lukavac 2018”. Sajam ima za cilj afirmaciju poduzetništva koje vode žene. Sajam su organizirale kao dobro uhodan tim: koordinatorica aktivnosti Udruženja žena poduzetnica, Jasmina Salkić i tri članice Kluba Lukavac: Minka Ćosićkić, Almira Jaranović i Jasmina Đurić uz veliku podršku nove članice, Suade Žigić. Tim za organizaciju sajma je naišao na veliku podršku načelnika Općine Lukavac Edina Delića, i lokalne administracije. 

 

(Foto:ilustracija)

Učesnice na sajmu će biti žene iz Tuzle, Kalesije, Zavidovića, Žepča, Gračanice, Brčkog, Kotorskog, Visokog, Janje, Sreberenika, Lukavca i  Olova.

Sajam počinje u 9:00 sati i traje do 22:00 sata.

Za tu priliku lokalna administracija je dala saglasnost da se zatvori ulica od autobusne stanice do MER raskrsnice. Bit će prisutno oko 50 izlagača koji se bave različitim djelatnostima, bit će prisutne članice raznih udruženja kao i samostalne poduzetnice koje su već registrirale svoju djelatnost. Uglavnom, posjetioci će imati praznik za oči i mogućnost da kupe zdrave i korisne stvari za svoju porodicu i prijatelje od hrane do kreativnih i korisnih predmeta.

Sajam će pratiti bogat kulturno-umjetnički program, i to: Vokalni ansambl ‘Doboščanke’, KUD iz Dobošnice sa dva mlađa sastava, Privatna muzička škola Emira Nuhanovića iz Sarajeva ‘Amadeus’ – odjeljenje Lukavac na čelu sa profesorom Dinom Kovačevićem koji će promovisati rad šest marljivih učenika muzičke škole, zatim KUD Rudar koji slavi jubilarnu obljetnicu.

Profesor Elvis Sivčević na gitari iz Tuzle zajedno sa operskom divom Aleksandrom Lizdek iz Brčkog. Njihov program će biti baziran na obilježavanju 150-te obljetnice rođenja Alekse Šantića

Bit će tu i plesna grupa New Generation Crew koja ujedinjuje mlade talente Općine Lukavac i stvara bajkovit spoj pokreta i muzike i to sa dva svoja uzrasta.
Nastupit će i sestre  iz Dobošnice koje njeguju izvornu muziku. Na kraju sajma bit će izvedena predstava  UŽ ‘Pribava’ koja je do sada naišla na izvrstan prijem i ostavila nezaboravne utiske.

Pored svega navedenog sajam će u svom sadržaju imati i šest vrlo korisnih radionica koje će voditi vrsne mentorice, i to: proizvodnja sapuna u kućnoj radinosti – Danijela Matić; pasterizacija proizvoda – Muhiba Murić; pletenje čarapa – Almira Jaranović; tkanje – Hana Kapetanović; dekupaž tehnika – Suada Žigić i radionica za djecu – Minka Ćosićkić

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da posjete koristan i zanimljiv sajam u Lukavcu, te nataj način podrže afirmaciju žena.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Najave