NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Na utakmici u Mionici pretučen kalesijski sudac Mirnes Mujanović – Čikalo

... | 5. Novembra 2018.
10:57
Kalesija Online

Utakmica druge lige NSFBiH (sjever) između FK Bosna Mionica i NK Svatova Poljice prekinuta je u 74. minuti.

U izvještaju delegata meča navodi se da je susret prekinut zbog udaranja glavnog sudije Mirnesa Mujanovića iz Kalesije od strane domaćih igrača u 73. minuti meča.

U Bosni su razočarani, te ističu da ovo nije prvi susret na kojem je Mujanović dijelio pravdu, a koji je prekinut. Dodaju da je publika danas gledala apsolutnu lakrdiju glavnog sudije iz Kalesije.

– Igrala se 15 minuta kada je Edin Hasanbašić pogodio mrežu gostiju, međutim glavni sudija Mujanović je signalizirao prekršaj prije upućivanja lopte. Pet minuta kasnije jedan od igrača gostiju se unosi sudcu u lice i pljuje ga, a zatim mu psuje majku, na što sudac nije reagovao. Samo par minuta poslije naš najbolji igrač danas Edin Hasanbašić dobija direktan crveni karton. Ne znamo zbog čega, nije bio faul ni prigovor.  Mujanović je sebi tako olakšao posao, te nastavio da sudi na našu štetu. Kada je sve to odradio gosti postižu dva pogotka, a Mujanović zatim kreće da sudi Ligu prvaka i kada je vidio da je najveća prijetnja gostima lijevi bek Nedim Đonlić ponovo stupa na scenu i dodjeljuje mu direktan crveni karton. Razlog nije poznat, a zatim je došlo do dizičkog obračuna kada su dva igrača krenuli na glavnog sudiju i tu je sviran prekid. Sudija je prevezen u bolnicu, bez vidljivih povreda, a kako će ih i biti kada ga faktički niko nije dirnuo, ispričao je za SportSport.ba  Aldin Kukuruzović službeni predstavnik Bosne.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport