NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Načelnik Općine Kalesija obišao radilišta u Memićima i Tojšićima

| 13. Septembra 2017.
12:48
Kalesija Online

U toku su radovi na sanaciji, čišćenju i uređenju korita rijeke Gribaje, Tavne i Dubnice, koji se realizuju u okviru projekta ” Hitnog oporavka od poplava”.  Izvođač radova u ovom projektu je firma Papilon iz Čelića.

Načelnik Općine Kalesija danas je obišao radilišta u Tojšićima i Memićima.

” Imamo problema na rijeci Gribaji. Dobio sam informaciju od nadležnih da su ljudi skoro objekte napravili u koritu rijeke. Moglo se mnogo više uraditi, nadam se da ćemo naći zajedničku sa ljudima koji su uzurpirali korito. Nisam upotpunosti zadovoljan, ali nadam se da će u nekom vremenskom roku kako su potpisani ugovori završiti projekat.”-kazao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić

Planirano je da se radovi na sanaciji, uređenju i čišćenju korita rijeke Tavne, Gribaje i Dubnice urade u roku od 2 mjeseca.

Pored uređenja i čišćenja riječnih korita načelnik Džafić je najavio i projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, a prioritet u narednom periodu će biti kandidovanje projekta regulacije rijeke Spreča, kako bi se u budućnosti spriječilo plavljenje državnog poljoprivednog zemljišta u Sprečkom polju.

Podsjećanja radi, početkom augusta ove godine općinski načelnik Sead Džafić je u Sarajevu potpisao ugovor vrijedan 896.545 KM. Ugovor je potpisan sa Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme