NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Najboljim srednjoškolcima TK uručene novčane nagrade

... | 1. Decembra 2021.
17:27
Kalesija Online

Dodjelom simboličnih novčanih nagradama danas su promovisani učenici generacije srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona u prošloj godini. Na ovaj način Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod žele potaći mlade ljude da i u budućnosti nastave stazama uspjeha i budu nosioci pozitivnih promjena u našoj zemlji.Amina Jahić, učenica je generacije 2020/21 Gimnazije Ismet Mujezinović iz Tuzle. Ona je jedna od 31 srednjoškolca iz našeg kantona kojem je danas uručena novčana nagrada za izvanredan uspjeh.
Novčanim nagradama Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod žele potaći mlade ljude da ostanu u našoj zemlji.

Situacija u školskom sistemu je teška, a škole tehnički slabo opremljene. Ipak, nastavnici uspjevaju i u vrijeme korone potaknuti i ohrabriti učenike da se više trude i zalažu.

Zbog epidemiološke situacije svečanost je bila ograničena na srednje škole. Uskoro će biti priređena svečanost dodjeljee nagrade za 87 učenika generacije iz osnovnih škola sa područja našeg kantona.   
Svečani program promocije za najbolje srednjoškolce priredile su Građevinsko geodetska škola iz Tuzle i Srednja muzička škola iz Tuzle. Organizatori svečane promopcije i dodjele novčanih nagrada su Ministarstvo obrazovanaj i nauke TK i Pedagoški zavod.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme