NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nakon napada na policajce u Kalesiji: Za šest napadača zatražen pritvor

... | 25. Juna 2012.
16:05
Kalesija Online

Za šest od 11 uhapšenih osoba bit će zatražen pritvor zbog sumnje da su odgovorni za incident koji se dogodio u nedjelju oko 1 sat u kafiću ‘Bosna’ u Kalesiji, u kojem su povrijeđena dva policajca i vlasnica kafića.

Operativnim radom, uz koordinaciju kantonalnog tužioca, policija je identifikovali moguće počinioce, a radi se o: J.T.(21), M.T. (22), S.S.(24), E.N.(28), E.M.(23) i S.M.(26), svi nastanjeni na području općine Kalesija.

˝Navedena lica su lišena slobode radi kriminalističke obrade, te je protiv istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzla podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su J.T., S.S., E.N. i S.M. počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, a M.T. i E.M. krivično djelo nasilničko ponašanje’ u sticaju sa krivičnim djelom napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti˝, saopćeno je iz MUP-a TK.

Podsjećamo, vlasnica kafića ‘ SD Bosna’  T.Z. je pola sala iza ponoći pozvala policiju zbog narušavanja javnog reda i mira u pomenutom objektu. Ubrzo je na mjesto događaja stigla policijska patrola PS Kalesija.
Nakon što su napadnuti pozvali su pojačanje. Uslijedio je masovni napad na policajce, na koje su bacane staklene flaše, stolice, kamenje. Intervenisala je specijalna jedinica MUP-a TK koja je situaciju stavila pod kontrolu – POGLEDAJTE OPŠIRNIJE

Uhapšena šestorka je uz izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, a službenici policije u saradnji sa kantonalnim tužiocem nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog događaja.

 

 

Pratite Kalesija Online na Facebooku

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme