NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nakon zločina u kalesijskim naseljima Jelovo i Brdo i Gojčin: Piroman Jovan Jezdić na liječenju u Sokocu

... | 1. Oktobra 2015.
20:54
Kalesija Online

Puštanje iz pritvora Jovana Jezdića (33), iz Pandura kod Osmaka, koji je noć uoči Kurban-bajrama, u kalesijskim naseljima Jelovo Brdo i Gojčin podmetnuo više požara, zapalivši pri tom autobus firme „Bjeljevac Tours“, vikendicu, drva za ogrjev u dvorištu jedne porodične kuće, čardak za kukuruz, šadrvan, sijena i oštetio spomenik Malki Osmančević, prvoj žrtvi agresije na ova naselja, izazvalo je ogorčenje u Kalesiji, a naročito među mještanima Jelovog Brda i Gojčina.

autobus-izgorio-jelovo-brdo

 

Čeka se i forenzička analiza

 

Od Admira Arnautovića, portparola Tužilaštva Tuzlanskog kantona, sazanjemo da se Jovan Jezdić nalazi na liječenju na Psihijatrijskoj klicinici u Sokocu.

 

– S obzirom da se nalazi na liječenju, nije mogao biti zadržan u pritvoru. Jezdić ima dvije dijagnoze koje upućuju na to da ima problema sa psihičkim zdravljem. Kad dobijemo nalaz iz klinike i kad se obave ostale istražnje radnje, Tužilaštvo će se odrediti prema ovome predmetu, kazao nam je Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a, dodavši da se Jezdić, na osnovu izvještaja Policijske stanice Kalesija, za sada tereti za pet krivičnih djela: paljevina, povreda mira pokojnika, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i krađa.

jovan_jezdic

Dodao je i da se na forenzičkoj analizi nalaze neki od predmeta koji su izuzeti od Jovana Jezdića, te da Tužilaštvo ovaj predmet radi po ubrzanoj proceduri.

 

Teroristički čin

 

S obzirom da Jezdićevu pripadnost Ravnogorskom četničkom pokretu i na njegovo otvoreno veličanje ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, u Kalesiji insistiraju da se njegov čin tretira kao teroristički čin. Tim povodom oglasila su se i kalesijska boračka udruženja koja su tražila najstrožije sankcionisanje Jovana Jezdića.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme