NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Naša priča, bajka “VEDI PRINC”

... | 17. Novembra 2021.
13:32
Kalesija Online

Naša priča počinje kao i svaka dobra priča za najmlađe:

“Bio jednom jedan dječiji vrtić u Kalesiji i zvao se „VEDI PRINC“. Naime, uz puno ljubavi i entuzijazma dugogodišnja vizija pretvorena je u stvarnost, te smo 2013. godine postali prva predškolska ustanova na području općine Kalesija.

Djeca iz tog prvog vrtića su sada već odrasli uspješni đaci. Od tada do danas su uspješne godine rada iza nas. U tom smo vremenu učili, putovali, družili se, rasli i razvijali. Kontinuiranim zajedničkim radom stvorili smo mjesto življenja, igre i učenja djece i odraslih nastojeći svakodnevno osigurati okruženje u kojem će se djeca, ali i njihovi roditelji i osoblje ustanove osjećati dobrodošli, zadovoljno i sretno.

Stručno usavršavanje i edukacija zaposlenika važan je segment plana i programa rada vrtića. Sa djecom radi stručno osoblje sa iskustvom koje djeci pruža veliku pažnju, ljubav, razumijevanje i strpljenje uz odličnu saradnju sa roditeljima. Odgajatelji neprestano prate dijete, te bilježe i dokumentiraju njegove aktivnosti. Redovno organizujemo posjete kinu, bibilioteci, vatrogasnoj stanici, pošti, policijskoj stanici i drugim mjestima u našoj lokalnoj zajednici koja doprinose poboljšanju kvalitete odgojno-obrazovnog rada naše ustanove.

Neizostavan dio našeg godišnjeg plana i programa su i česte priredbe kako u prostorijama naše ustanove, tako i u Sali BKC-a u Kalesiji i Tuzli povodom obilježavanja važnijih datuma. Svjesni činjenice da dijete u predškolskoj ustanovi prosječno provodi 8 do 10 sati dnevno i imajući u vidu da prostorno-materijalni kontekst utječe na misli, osjećaje i djelovanja djeteta, bitnom zadaćom smatramo osigurati djetetu bogato i raznovrsno okruženje. U našem vrtiću dijete može pronaći mjesto za mir, opuštanje, odmor, kao i za igru, učenje i druženje s drugom djecom.

U skladu s tim, od juna 2021. godine obezbijedili smo novi prostor za naše mališane u Kalesiji. Prostor je osvijetljen i prozračan, opremljen novom savremenom opremom, didaktičkim materijalima u skladu sa normativima i standardima za predškolski odgoj, a za siguran boravak prostor je pokriven video nadzorom uz vlastito grijanje i dvorište za boravak vani. Naš moto je “Volim Edukaciju Djece Igrom” jer upravo kroz igru djeca rastu, razvijaju se i uče. Gotovo deset godina mijenjaju se generacije, dječija lica sa osmijehom dolaze i odlaze, a svi ostavljaju poseban trag u priči koja se priča i dalje. I živjeli su dugo i sretno …

Ukoliko i vi želite biti dio naše priče, DOBRO NAM DOŠLI! ‼️S obzirom da je broj ograničen, UPIS JE U TOKU za nekoliko slobodnih mjesta‼️ Kontakt tel: 062-585-458 ili 061-710-219 ili FB stranica Predškolska ustanova „VEDI PRINC“ Kalesija

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme