NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Naša realnost: ”Maca i Zmaj” pokazuju ko smo

... | 18. Aprila 2015.
13:04
Kalesija Online

Zbunjena identitetom jednog naroda i njegovih osobina, kao jednine koja svoja krila polako zatvara i vraća se u fetusni položaj kako bi se zaštitio od vjetra koji konstatno puše i stvara glavobolje, odlučih da pokušam pronaći razlog nesreće koja se događa.  Mi smo masa, masa koja se nalazi u zabludi, masa koja želi izlaz ali ne želi da ga vidi, pa bar i ispred nosa mu bio. Kada vas nešto boli, trudite se da nađete lijek, pronađete ga, on vam pomogne i vi sretni, zašto isto ne uradite sa situacijom u kojoj se nalazite?

Zašto ste dozvolili da vas zavaraju prostim vladanjem koje više liči na cirkus nego na smišljeni koncept?

Čovjek je društveno biće, u prirodi mu je da uspostavlja kontakt sa drugim osobama ali, mi smo prirodu uništili, zašto ne bi iskorijenili i čovjekovu? U autobusu možete vidjeti uvijek jednu te istu sliku, svi zamišljeno gledaju kroz prozore, posmatrajući jedan te isti prizor koji se svakodnevno ponavlja, trava, put, kuće, dok pored sebe imaju isto ono društveno biće koje traži lijek baš kao i on. Ta zamišljena lica ne odražavaju nikakav osjećaj, face su blijede, ukrašene blago nakrivljenim obrvama koje teže ka na pola otvorenim očima, ukočenim vilicama i ravnim usnama.

Svi mi tako izgledamo, svi mi psujemo, kunemo, klečimo pred sami sobom moleći Boga da nam pomogne, jer mi ne vidimo rješenje, vidimo samo problem i za taj problem trebamo utjehu, nešto što će nam skrenuti misli, alkohol, trava i reality show ”Parovi” zajedno sa svim portalima koji uporno pozivaju na gledanje istog. Reality show ”Parovi” je izazvao veliku buru, veliku galamu i vrisku svih onih koji u kućama to isto prate i pljuju, dok osuđuju one koji se eto..ne ponašaju u skladu sa pravilima i propisima.

”Parovi” i svi učesnici u njemu su samo odraz našeg mentaliteta, mi smo ih stvorili i vi! Mi slavimo glupost, dosta je više političara, knjiga, vjere, kulture i nemogućnosti odlaska bilo gdje a da to nije diskoteka ili kafić, nama treba nešto drugo, nešto što će konačno donijeti pobjedu nama, trebaju nam Senada Maca i Zmaj od Šipova.

Čestitam nam na konačnoj pobjedi, dokazali smo još jednom da smo najtolerantniji, najbolji i najpametniji narod koji krasi ovaj svijet.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kolumna