NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012: Češka – Poljska, subota u 20.45h

... | 16. Juna 2012.
09:14
Kalesija Online

 

Navijači Poljske još se nadaju da se njihova reprezentacija može plasirati u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Suorganizator turnira u dvije utakmice osvojio je dva boda i večeras ih samo pobjeda sigurno vodi u četvrtfinale, pa će, uz pomoć svojih navijača, pokušati savladati Češku selekciju koja je loše startala, ali je utisak i učinak popravila protiv neuvjerljive Grčke.

Ovaj komšijski duel meč je visokog rizika jer su poljski huligani ovih dana zadali puno problema policiji, pa se i ovaj susret očekuje sa takmičarskom, ali organizacionom strepnjom.

Češka i Poljska do sada su odigrali ukupno 22 utakmice. Češka je slavila 12 pobjeda, a Poljska duplo manje, 6, dok su 4 utakmice završene neriješeno.

Iako nisu poraženi u prethodne dvije utakmice, Poljaci nisu pokazali da zaslužuju da se nađu u četvrtfinalu. Sigurno da sada poljski reprezentativci žale za prvom utakmicom sa Grčkom u kojoj su propustili veliku šansu. Na kraju su ipak spašavali i bod.

S druge strane, Češka je odigrala dvije potpuno različite utakmice. U prvoj su doživjeli katastrofalan poraz od Rusije, dok su sasvim zasluženo pobjedili Grčku. Tradicija je na strani Čeha ali to moraju pokazati i na zelenom terenu ukoliko žele da se nađu među četvrtfinalistima EURO.a

Prijenos utakmice Grčka – Rusija možete pogledati večeras na Federalnoj TV i HTV 2

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan