NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012: Danska – Njemačka, nedjelja u 20.45h

... | 17. Juna 2012.
08:17
Kalesija Online

 

Istovremeno kada se na stadionu Metalist u Kharkivu bude igrala utakmica između Portugala i Holandije, na Areni Lviv će se sastati stari rivali Danska i Njemačka.

Reprezentacija Danske je nakon iznenađujuće pobjede nad Holandijom doživjela poraz u drugom kolu EURO-a od Portugala. Sa tri boda nalaze se na trećem mjestu i nadaju se plasmanu u knock out fazu 14. Evropskog prvenstva u fudbalu. Međutim, pred njima je izuzetno jak protivnik, reprezentacija Njemačke, koja je jedina na prvenstvu uspjela ostvariti dvije pobjede u prve dvije utakmice.

Panceri su dosta spretno ostvarili pobjedu u prvom kolu nad reprezentacijom Portugala. Svoju snagu pokazali su u duelu sa Holandijom koju su porazili sa 2-1. Tačnije, ponovo je zablisato Mario Gomez koji je na ovoj utakmici zabilježio nevjerovatan podatak. Naime, u duelu sa Holandijom, Gomez je samo 23 sekunde imao loptu u posjedu ali mu je i to bilo dovoljno da dotuče Holandiju.

Danska i Njemačka su stari rivali koji su do sada odigrali 25 utakmica. Njemci su daleko uspješniji tim sa 14 pobjeda, nasuprot 8 pobjeda Danske. Tek tru utakmice završene su neriješnim rezultatom. Čak 22 utakmice između ovih rivala bile su prijateljske. Večerašnja utakmica je ukupno treća na završnicama Evropskih prvenstava.

Prijenos utakmice Danska – Njemačka možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan