NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012. Holandija – Danska, subota u 18.00h

... | 9. Juna 2012.
07:52
Kalesija Online

 

Drugog dana Evropskog prvenstva u fudbalu u Ukrajini i Poljskoj igraju se utakmice prvog kola Grupe B, a od 18:00 sati u Kharkivu na stadionu Metalist igraju Holandija i Danska.

U duelu nekadašnjih evropskih prvaka Holandije i Danske, predstavit će se jedan od glavnih favorita željan trofeja i potpuni autsajder u takozvanoj “grupi smrti”. Holanđani sa Van Persijem, Robbenom, Sneijderom i ostalim zvijezdama zaista mogu do samog kraja EURO-a, dok Danci prizivaju 1992. kada su šokirali fudbalsku Evropu i osvojili titulu.

Brojni fudbalski stručnjaci složni su u okarakterisanju Danske kao reprezentacije s najmanjim izgledima za prolazak u drugi krug prvenstva pored prvih favorita Njemačke te Portugala i Holandije. Međutim, Dance ne treba otpisivati budući da su u kvalifikacijama igrali sa Portugalom i osvojili prvo mjesto, dok je Portugal kroz baraž utakmice sa našom reprezentacijom obezbijedio učešće na EURO-u.

S druge strane Holandija je na prvenstvo stigla u veoma jakom sastavu s velikim brojem zvijezda. Međutim, i ranije je Holandija imala velike igrače koji nisu uspjevali doći do finala. I na ovom su prvenstvu jedni od favorita, ali tu ulogu moraju dokazati i opravdati večeras na zelenom terenu.

Prijenos utakmice Holandija – Danska možete pogledati večeras od 18:00 sati na BHT1, HTV 2, RTS 2,

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan