NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012: Hrvatska – Španija, ponedjeljak u 20.45h

... | 18. Juna 2012.
09:45
Kalesija Online

 

Večeras se igraju utakmice posljednjeg, trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva u fudbalu u Grupi C. U Gdansku igraju Hrvatska i Španija, a u Ponanu Italija i Irska.

Uoči večerašnje utakmice između Vatrenih i aktuelnih prvaka Španije, igrači ali i selektori dviju reprezentacija najavljuju pobjedu i plasman u knock out fazu. Međutim, u javnosti se dosta priča i špekliše o namještanju ove utakmice. Rezultat 2:2 i više vodi i jednu i drugu reprezentaciju u drugi krug, a Italiju kući. Međutim, i jedan i drugi tabor odbacuju ovakvu mogućnost, iako se Italija u prošlosti sučavala sa s navodnim namještanjem na završnicama velikih takmičenja.

Reprezentativci Hrvatske najavljuju da će odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu upravo sa Španijom i plasirati se u četvrtfinale. Priče o namještanju ih ne opterećuju te tvrde da imaju kvaliteta savladati aktuelne evropske i svjetske prvake.

S druge strane, Španija je veoma bojažljivo otvorila prvenstvo protiv Italije te na kraju dobro i prošla. U drugom kolu je deklasirana Irska, a večeras ih čeka utakmica slična onoj sa Italijom. Ipak, evropski prvaci najavljuju sigurnu pobjedu pa čak i prolazak Italije u četvrtfinale.

Hrvatska i Španija do sada su odigrale samo četiri utakmice i to prijateljske. Dvije pobjede ima Španija, jednu Hrvatska, a jedna utakmica završena je bez pobjednika.

Prijenos utakmice Hrvatska – Španija možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV, HTV 2, i RTS 1

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan