NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012: Njemačka – Portugal, subota u 20.45h

... | 9. Juna 2012.
07:55
Kalesija Online

 

Prvu veliku utakmicu već drugog dana Evropskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj večeras od 20:45 sati igraju trostruki prvak Evrope Njemačka i Portugal.

Fudbal je igra u kojoj uvijek pobjeđuju Njemci. Međutim, sa ovom rečenicom se ne slažu Ronaldo i ostale portugalske zvijezde. Ipak, trostruki evropski prvak Njemačka je jedan od favorita prvenstva pa se daju veće šanse igračima selektora Joakima Lowa, no i Portugal je izuzetno kvalitetna selekcija što je osjetila i naša reprezentacija. U pripremnom periodu su obje selekcije imale uspona i padova ali njihovo pravo lice biće vjerovatno pokazano tek na ovom šampionatu.

Napadač Pancera Lucas Podolski izjavio je kako on i njegovi saigrači znaju kako će zasutaviti jednog od najboljih igrača svijeta Ronalda. Smjela izjava Podolskog koju se obično ne usuđuju davati ni najbolji treneri i fudbaleri svijeta. Sigurno da je njemački selektor dosta dobro analizirao igru Ronalda zahvaljujući svojim fudbalerima koji igraju zajedno sa Portugalcem u Realu. Ali, nije Ronaldo jedina prijetnja.

Njemačka je favorit protiv Portugala, ali selektor Bento je uvjeren da će njegovi igrači dati sve od sebe i da Portugal može večeras napraviti dobar rezultat.

Prijenos utakmice Njemačka – Portugal možete pogledati večeras od 20:45 sati na Federalnoj TV, HTV 2 i RTS 1

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan