NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NDTV/ EURO 2012: Portugal – Holandija, nedjelja u 20.45h

... | 17. Juna 2012.
08:14
Kalesija Online

 

Prije početka Evropskog prvenstva u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini, Holandija je bili drugi favorit za osvajanje titule prvaka. Međutim, danas je situacija sasvim drugačija budući da je Holandija na samom rubu ispadanja već u grupnoj fazi. Ipak, Holanđani vjeruju u čuda i teoriji da sa samo tri boda mogu do četvrtfinala. Pred Holanđanima je veliki protivnik – Ronaldo i ostale zvijezde Portugala.

Činjenica je da Holandija u grupnoj fazi nije pokazala gotovo ništa za razliku od Portugala koji ima tri boda i razočaranog Ronalda koji se propisno ispromašivao u duelu sa Danskom što se veoma rijetko može vidjeti na terenu kada je u pitanju zvijezda Real Madrida. Mnogo veći broj razočaranih ali i frustriranih igrača nalazi se među reprezentacijom Holandije. Najbolji među njima su podbacili i mnogi će reći da ne zaslužuju četvrtfinale.

Holandiji je za prolazak potrebna pobjeda nad Portugalom od dva gola razlike ali i pobjeda popularnih Pancera nad Danskom.

Ono što je otežavajuća okolnost za Holandiju jesu i međusobni dueli sa Portugalom. Od deset odigranih utakmica Holandija je upisala samo jednu pobjedu, a Portugal čak šest. Tri utakmice završene su neriješeno.

Prijenos utakmice Portugal – Holandija možete pogledati večeras od 20:45 sati na BHT 1, HTV 2, i RTS 1

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Na današnji dan