NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nema opasnosti za izlijevanje tečnosti iz rezervoara GIKIL-a prema rijeci Spreči

... | 9. Novembra 2018.
15:00
Kalesija Online

Dva radnika Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac zadobila su, kako smo već prenijeli lakše povrede nakon pada sa skele nakon manje eksplozije koja se desila u krugu ove fabrike.

Iz Službe civilne zaštite općine Lukavac  navode da je zapravo došlo do oštećenja na jednom od rezervoara, kojeg su radnici pokušavali sanirati.

”Za sada nema izlijevanja tečnosti u kanalima koji od rezervoara vode prema rijeci Spreči, tako da nema opasnosti za teže posljedice”, kazao nam je Emir Kasumović, šef Službe civilne zaštite općine Lukavac.

Vatrogasci GIKIL-a izvršili su posipanje rezervoara pjenom, te nije bila potrebna dalja intervencija. Za sada nema informacija o uzroku današnjeg događaja.

O događaju su se oglasili iz fabrike GIKIL.

”Tokom izvođenja radova na konekciji rezervoara R27 i R28 došlo je do manjeg oslobađanja pritiska na krovu rezervoara R28, prilikom čega su dva radnika lakše povrijeđena.

‘Radnici koji su izvodili radove, iz vlastite predostrožnosti, skočili su sa skele sa koje su se radovi izvodili, te su tom prilikom zadobili lakše tjelesne povrede. Po sigurnosnoj proceduri, radnici su odmah pregledani od GIKIL-ovog medicinskog osoblja, te prevezeni u Hitnu pomoć Doma zdravlja Lukavac, gdje im je pomenuto zdravstveno stanje i konstatovano. Nakon pregleda, oba radnika su vraćena na posao’, kazao je Asmir Burgić, direktor fabrike Remont.

Prilikom pomenutog događaja nije došlo do okolinskog akcidenta, a o događaju su, po ustaljenoj proceduri, obaviještene i sve nadležne institucije”, stoji u saopćenju GIKIL-a.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika