NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nijazu invaliditet nije prepreka: Postiže zapažene rezultate u ribolovu, skijanju, biciklizmu

... | 29. Jula 2020.
19:24
Kalesija Online

Za Nijaza ne postoje prepreke, iako je sa samo 15. godina ostao bez noge. On živi puni plućima i svaki novi izazov vidi kao priliku za uspjeh. Ne odustaje od svojih ciljeva i snova ni u najtežim momentima. Zahvaljujući podršci porodice i ljudi koji ga okružuju  postiže zapažene rezultate u sportu. Njegova velika ljubav je sportski ribolov, a da je jako uspješan u tome dokazuje 1. mjesto osvojeno na 27. Državnom prvenstvu  BiH u ulovu ribe udicom na plovak za osobe sa invaliditetom. Prije održavanja državnog prvenstva morao je proći niz procedura kojim je obezbijedio plasman na ovom takmičenju.

Takmičenje je trajalo dva dana i odvijalo se u dva sektora. Nijaz je pokazao najbolje rezultate, a tokom takmičenja upecao je 5 kg ribe, čime je i ponio  titulu najboljeg. Kunkurencija je bila jaka, kaže Noćajević, stoga su ovom takmičenju prethodile i velike pripreme.

Neovisno od priprema za takmičenja kada ima slobodnog vremena provodi pored rijeke, pecajući, i kako kaže Nijaz, to mu je najbolji bijeg od svakodnevnice. Pored toga uživa u drugim sportovima, biciklizmu i skijanju.

Više pogledajte u videu:

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: NEON TV - Video prilozi, Sport