NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nirmela Hujdur iz Hrasna Gornjeg prvak Balkana

... | 23. Marta 2019.
14:09
Kalesija Online

U tešanjskoj sportskoj dvorani 23. i 24. marta održava se Internacionalni kickboxing kup Balkan Open 2019 u organizaciji Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine i Centra borilačkih sportova Tešanj koji se ove godine tradicionalno održava dvanaesti put.
Ove godine na Balkan Openu najavljen je dolazak takmičara iz 17 zemalja, iz Austrije, Slovenije, Slovačke, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Izraela, Moldavije, Crne Gore, Grčke, Poljske, Danske, Švedske i BiH, odnosno iz 112 klubova s ukupno 800 takmičara, a samo takmičenje realizovat će se u svim kickboxing disciplinama i svim uzrasnim kategorijama u dva takmičarska dana 

Na Balkan Openu u Tešnju danas , učešće su uzeli i članovi kluba borilačkih vještina “Prison Break”. Iako takmičenje još nije završeno, klub iz Hrasna Gornjem ima razloga za slavlje. Njihova predstavnica, Nirmela Hujdur nakon dvije teške borbe postala je prvak Balkana.

Nirmela se zlatom okitila i prošle sedmice na takmičenju u Brčkom. Klub “Prison Break” je relativno mlad klub. Podsjećanja radi počeli su trenirati prostoriji zastrtoj starim tepisima a danas imaju prvaka Balkana, što znači da se trud i rad isplati. Prošle sedmice na pomenutom takmičenju u Brčkom proglašeni su za najbolji klub, a borba Merisa Mujkanovića odlikovana za najbolju borbu.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport