NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nisu bile petice u đačkoj knjižici, ali su na tanjiru: Nekada učenik sada mentor mlađim kolegama

... | 4. Novembra 2021.
18:51
Kalesija Online

Iako se kulinarstvo smatra ženskim pozivom, sve više muškaraca želi “pobiti” takve predrasude i razmišljanja, te pokazati kakvi su majstori u kuhinji. Mora se priznati iako ne nose kecelju često, kada je zavežu i uzmu kuhaču u ruke nastaju vrhunski specijaliteti. Takve predrasude kuhar Mirnes Mujčinović odavno je stavio pod tepih. Ljubav prema kulinarstvu javila se u osnovnoj školi, kaže nije volio puno učiti, pa je izbor bio neka zanatska škola, a kako je već znao ponešto skuhati lako se opredijelio šta će upisati.

Možda nije bio odličan u đačkoj knjižici, ali njegove specijalitete možemo ocijeniti čistom peticom. Možda mu se nije mililo nositi svesku u školu, ali je sa radošču nosio notes u koji je pisao svaki recept. Kroz školu, a i praktičnu nastavu, te svoja prva radna iskustva krao je znanje od starijih kolega. Život, posao i snalaženje u kuhinji naveli su ga da se usavršava u svom poslu, ekperimentiše sa sastojcima, namirnicama i dozvoli raskoš na tanjiru. Nekada učenik, sada mentor koji svoje znanje nesebično prenosi mlađim kolegama. Mirnes je sada voditelj restorana Omega u Živinicama.

Napravili smo izuzetak kada je u pitanju magazin “Ljepota života” i ovog puta javili smo se iz potpuno drugog ambijenta. Iz restorana gdje smo s Mirnesom kuhali.

Osim što hrana treba biti ukusna, jako je bitno i kako se prezentuje na tanjiru, odnosno da bude lijepa za oko i da uživate u svakom zalogaju. Mi smo zaista uživali.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Magazin, NEON TV - Video prilozi