NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nisu čekali na Ministarstvo obrazovanje, roditelji uređuju učionice u OŠ Kalesija

| 10. Januara 2016.
17:35
Kalesija Online

Roditelji učenika čija djeca pohađaju I-a i I-c ovih dana su odlučili da uljepšaju i urede prostor u kojem borave njihova djeca u toku izvođenja nastave.

Naime, roditelji ova dva razreda su izdvojila novčana sredstva kako bi se učionica uredila i kako bi se osvježio prostor za početak drugog polugodišta.

ucionica_1

“Mi znamo da je situacija u državi teška i da Ministarstvo obrazovanja nema novca, pa smo mi roditelji sakupili oko 900 KM i krenuli smo prvo sa utopljavanjem učionice, odnosno uređenjem zidova koji su bili oštećeni, ali i uređenje dijela gdje učenici peru ruke i održavaju higijenu”, kazala je za Neon TV Merima Požegić-Tosunbegović predsjendica Udruženja roditelja OŠ Kalesija.

Ona se zahvalila i učiteljicama Nisveti i Ćazimi koje predaju djeci koja borave u tim učionicama što su i one dale svoju podršku kako bi se ovo realiziralo, a naravno velika zahvala pripada i roditeljima koji su pored izdvojenog novca svaki dan tu kako bi pomogli da se sve privede kraju.

Ono što je danas iznenadilo roditelje koji rade na uređenju učionica je i potez učiteljice Safete Subašić čije dijete pohađa OŠ Kalesija koja je za rad nagradila i ručkom u prostorijama škole.

rucak

ucionica_3

ucionica_2

 

 

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme