NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nizom aktivnosti u udruženju “Osmijeh nade” obilježena “Dječija nedjelja”

... | 10. Oktobra 2019.
12:20
Kalesija Online

U udruženju “Osmijeh nade” Kalesija danas je upriličena još jedna radionica. Ovaj put započela je sa pjesmom i stihovima “Majka je jedna i zamjene joj nema”, koju je otpjevao štićenik udruženja Enes i koji je želio svojoj majci na ovaj način da izrazi ljubav koju osjeća. Oni imaju mnogo razloga za pjesmu i slavlje, a to su medalje koje su donijeli u Kalesiju sa Sportskih igara Oaze iz Sarajeva. Sportske igre Oaze održavaju se prve sedmice mjesece oktobra, kada se obilježava i “Dječija nedjelja”, a nizom aktivnosti je ista obilježena i u udruženju.

“Imali smo izlet u Glodima u okviru “Dječije nedjelje”, a također smo učestvovali i na Sportskim igrama Oaze. Osvojili smo tri zlatne, tri srebrene i dvije bronzane medalje. Takmičili su u raznim disciplinama u altetici. Nama također, mnogo znači “Dječija nedjelja” jer da djeca vide koliko mogu i da kroz razne sadržaje se druže”, kazala je dopredsjednica udruženja Amira Halilović.

Na Sportskim igrama Oaze u Sarajevu učestvovalo je sedam štićenika udruženja. Ovom prilikom Halilović je istakla da im kod odlaska na ovakva takmičenja nedostaje finansijska podrška.

“Prilikom odlaska u Sarajevo problem su nam bile finansije, a pomogao nam je načelnik Sead Džafić i Alma Džafić, da bi otišli na takmičenje. Mnogo smo ponosni što smo u Kalesiju donijeli medalje, kada djeca su aktivna, a da ima više finasijske podrške djeca bi više učestvovala na takvim takmičenjima”.

Štićenici udruženja “Osmijeh nade” Kalesija pripremaju se i za Specijalnu olimpijadu u Tuzli.

“Imamo i Specijalnu olimpijadu u Tuzli, vijećnici stranke SDA su već prebacili sredstva. Odrekli su se svoje dnevnice da bi djeca otišla u Tuzlu. Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji nas podržavaju”, kazala je Halilović.

Aktivnosti koje su upriličene tokom “Dječije nedjelje” podržalo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Također, danas su dobri ljudi ponovo obradovali štićenike, tako što su im uručili pakete sa odjećom i obućom.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme