NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nogometaši kalesijske JOM organizacije osvojili 2. mjesto na Neymar Jr's Five malonogometnom turniru

| 17. Maja 2017.
13:07
Kalesija Online

Zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije, Neymar, prošle godine pokrenuo je vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr's Five, u kojem ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto među najboljima.

Među ekipama koje su ove godine nastupale na ovom malonogometnom turniru koji je ponovno organizovan, nalazi se i ekipa kalesijske organizacije JOM Hrasno (Jedinstvena organizacija mladih), koja je svojim zalaganjem na terenu osvojila drugo mjesto, te se na taj način plasirala na državno finale koje će se održati 21. maja 2017. u Sarajevu.

Još jedna zanimljivost jeste da ukoliko JOM organizacija osvoji prvo mjesto u Sarajevu, imat će priliku da putuje u Barcelonu i da predstavlja Bosnu i Hercegovinu u velikom svjetskom finalu.

-“Ja sam i prošle godine htio da se organizujemo i da učestvujemo, ali zbog obaveza koje članovi imaju, nismo uspjeli da se registrujemo. Međutim, ove godine kada sam pročitao, da ponovo se organizuje ovaj turnir, aktivirao sam se, prijavio ekipu i tako da smo uspjeli nastupati na turniru u Tuzli gdje su momci zauzeli 2. mjesto i samim tim obezbjedili učešće na državnom prvenstvu u Sarajevu gdje će se boriti za 1. mjesto i odlazak u Brazil”, kazao je za NTV predsjednik JOM-a Alen Fatić.

On je također dodao da imaju želju da se organizuje i prevoz za navijače, kako bi pružili podršku ovoj hrabroj ekipi.

-“Općina Kalesija do sada nikada nije imala ovakvu šansu. Mi se trudimo da bar neki minibus navijača ide, da momci imaju tamo podršku. U Tuzli je učestvovalo 28 ekipa sa područja cijelog kantona, a bilo je i ekipa iz Banja Luke. Očekujemo jaču konkurenciju jer mislim da u Sarajevu ima više potencijala i talenata, nego ovdje, ali ne sumnjam u kvalitet naše ekipe jer momci zaista ostave srce na terenu”, rekao je Alen.

Inače, JOM organizacija postoji od 2014. godine. Na početku je brojala oko 50 članova, međutim, kako kaže Alen, veliki broj članova je otišao iz Bosne i Hercegovine, zbog čega je broj članova smanjen.

-“Najviše imamo humanitarnih aktivnosti, zatim je bilo aktivnosti vezano za čišćenje okoliša, bili smo prema riječima drugih najaktivniji i najbrojniji. Mi smo pokazali volju i želju za sprovođenjem akcije Let's do it, zajedno smo to odradili sa osobama iz Hrasna Gornjeg koje je vodio Muhamed Hodžić, tako da je bilo i druženja i jedna jako bitna stvar za ovu godinu je ta što je po prvi put bilo mnogo mladih dječaka i djevojčica do 10 godina uzrasta koji su pokazali volju i želju za budućim aktivnostima”, dodao je Fatić.

Njihova Organizacija sarađuje sa Fondacijom tuzlanske zajednice. Prema riječima Alena, njihova je Mjesna zajednica Hrasno Donje druga na listi kao najaktivnija u programu mjesnih zajednica.

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme, Sport