NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nogometni klubovi sa područja Kalesije i Osmaka primjer kako sport stvara prijateljstva

... | 1. Maja 2022.
13:50
Kalesija Online

Sport je više od igre. Nogomet više od odigranih utakmica, upisanih bodova, postignutih golova. Da je tako, potvrdili su i djelima dokazali klubovi sa područja općine Kalesija i opštine Osmaci. Naime, FK Borac Osmaci svoje domaće utakmice Područne lige RS igra na stadionu u Memićima zahvaljujući dobroj saradnji sa FK Memići. Međuentitetska saradnja klubova jučer je dobila i nastavak. S obzirom da je utakmica koju je klub iz Osmaka trebao igrati u nedjelju, pomjerena za subotu zbog prvomajskih praznika, nastao je mali problem. Taj dan je utakmicu na stadionu u Memićima igrao i fudbalski klub iz pomenutog kalesijskog naselja. Međutim, rješenje je ubrzo pronađeno. Iz FK Memići su dogovorili sa fudbalskim klubom “Bosna” Kalesija da Borac utakmicu odigra na Gradskom stadionu.

Tako je i bilo. “Borac” iz Osmaka upisao je važnu pobjedu pred mnogobrojnim navijačima koji su uprkos promjeni stadiona bili 12. igrač. Utakmica Borac- Branjevo završena je rezultatom 3-1.

Fudbalski klub “Bosna” Kalesija je upotpunosti ispoštovao goste, te još jednom uprava i klub pokazali da njeguju prve vrijednosti, one koje sport promoviše. Objavom na svojoj stranici potvrdili su i iz “Borca”

“Na trećem mjestu, a ne manje važno želimo da se zahvalimo Gradu Kalesiji i fudbalskom klubu FK “BOSNA” Kalesija na gostoprimstvu. Od prve do zadnje minute smo se osjećali kao kod kuće i ovim dogadjajem šaljemo lijepu sliku u svijet fudbala.”

Pobjedom ekipa iz Osmaka primakla se zacrtanom cilju, a to je ulazak u veći rang takmičenja. Od toga ih dijele još tri kola, u kojima kako kažu, moraju pokazati maksimalnu ozbiljnost.

Objavu o juler odigranoj utakmici FK Borac je zaokružio riječima

Živio fudbal i svi dobri ljudi!!!!

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme