NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nogometni savez BiH kaznio Velež oduzimanjem bodova, Hasiću dvije godine suspenzije

... | 22. Septembra 2021.
16:01
Kalesija Online

Nakon sjednice Takmičarske komisije, o kazni za FK Velež razgovarali su i članovi Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i donijeli odluku o kazni za mostarski klub.Između ostalog, tema sjednice bila je utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca, a koja je prekinuta u finišu susreta. Danas je Takmičarska komisija NSBiH registrovala meč službenim rezultatom 0:3.

Disciplinska komisija je danas razmatrala odluke o kazni za predsjednika FK Velež, Šemsudina Hasića, kao i za lica odgovorna za propuste u organizaciji utakmice odigrane jučer na stadionu Rođeni.

Nogometni savez BiH saopštio je odluke sa sjednice Disciplinske komisije NSBiH. FK Velež je kažnjen novčano i oduzimanjem tri boda, a stadion Rođeni je suspendovan u narednih šest utakmica.

Žestoku kaznu saznao je i predsjednik FK Velež Šemsudin Hasić kojem je zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu u naredne dvije godine.

“FK Velež se kažnjava novčanom kaznom od 10.000 KM i oduzimanjem tri boda,

Suspenduje se stadion FK Velež na šest utakmica,

Predsjednik FK Velež, Šemsudin Hasić se kažnjava zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine”, naveli su iz Nogometnog saveza.

Prethodno, Nogometni savez BiH se oglasio saopštenjem u kojem je oštro osuđen napad kojeg su, za sada neidentifikovana lica izvršila nad službenim osobama.

(Klix)

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Sport