NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nova uvakufljenja za mezarje Čaršijske džamije u Kalesiji

... | 2. Februara 2016.
11:24
Kalesija Online

Dana 01.02.2016. godine, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, održan je prijem za novog vakifa mezarja Čaršijske džamije u Kalesiji. Gospodin Sead Osmančević, vlasnik firme Os-pharm Kalesija, uvakufljenjem sredstava u iznosu od 6.000KM, postao je vakif ovog trajnog dobra. Nebrojeno puta do sada firma Os-pharm, na čelu sa gospodinom Seadom Osmančevićem, pomogla je radu Medžlisa i naših džemata, pa nas ovaj poziv nije iznenadio ali nas je itekako obradovao. OvIm činom data je dodatna podrška cjelokupnom projektu.

20160201_125924

Projekat je trenutno je u fazi izrade idejnog rješenja kompleksa, koju vrši kalesijska firma „Tehnoplan“, vlasnika Hamida Hasanovića i Seada Alića, bez naknade, kao svoj doprinos njegovoj što bržoj i kvalitetnijoj realizaciji. Po izradi idejno rješenje će biti prezentirano široj javnosti a nakon toga pristupiće se uređenju cjelokupnog kompleksa, kako bi isti u što kraćem roku bio u upotrebi.

1Ovo je ujedino i prilika da apelujemo na one koji se do sada nisu odazvali, a u mogućnosti su da to učine, da daju svoj doprinos ovom projektu i upišu se među njegove dobročinitelje – vakife.

Medžlis IZ Kalesija

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme