NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Nove snježne padavine, novi problemi u pojedinim živiničkim naseljima

... | 11. Januara 2019.
17:09
Kalesija Online

Snježne padavine koje su ovih dana zahvatile naše krajeve, izazvale su velike probleme u saobraćaju, ali i u isporuci elekrične energije. Takvo stanje zabilježeno je i u nekoliko živiničkih naselja. Neka naselja ponovo su ostale bez struje određeni period, a ni putna komunikacija nije zadovoljavajuća. Fotografija koju ispod vidite, može asocirati na prelijepu zimsku idilu, ali mještani Tupkovića i Gračanice, ali i okolnih mjesta koji koriste dionicu puta Krivača-Živinice, koja za 12 kilometara približava grad, nisu baš očarani stanjem na ulicama.

Mještani živiničog naselja Tupković još jednu noć proveli su u mraku. Sinoć je ponovo došlo do nestanka struje, a u protekla dva mjeseca ovo je već šesti put da ostaju bez elektične energije. Poznato je da problem pri isporuci električne energije i dalje pravi toplički dalekovod, čiji kvar još uvijek nije u potpunosti saniran. Iako su u decembru mjesecu nadležni pokušali da saniraju kvar, međutim ponovo je došlo do nestanka struje. Mještani strahuju da će na svako novo padanje snijega ostati bez električne energije. U ovom naselju, zakazale su i zimske službe. Put koji vodi od Gračanice do Tupkovića skoro da se i ne čisti. Svaki novi snijeg izaziva još veće probleme na ulicama.

Mještani ovih naselja su ogorčeni, jer kako kažu da im je jako teško otići do prodavnice, ambulante, apoteke, do grada idu samo kada moraju, jer je put u lošem stanju. Vozačima je najteže, jer poledica i snijeg stvaraju problem pri vožnji. Dešavalo se da i automobili slete sa puta zbog poledice.

Također, put Gračanica- Krivača-Živinice nije očišćen u mjeri u kojoj je potrebno. Jako je teško saobraćati tim putem, jer je poledica formirana, pa građani koji trebaju do grada na put se ne usuđuju krenuti bez prijeke potrebe.

Put koji također ovog jutra nije bio očišćen jeste relacija Ciljuge-Dubrave, gdje zimske službe jako malo čiste ovaj put. Iako je ovo jedna od najfrekventnijih dionica koja vodi ka Aerodromu Tuzla, put nije adekvatno očišćen. Pojačana frekvencija vozila stvorila je sniježne nanose, a niske temperature doprijele su formiranju poledice.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika