NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Novi roman Fajke Kadrića “Udovičke zemlje”

... | 29. Januara 2020.
15:54
Kalesija Online

Kalesijski književnik Fajko Kadrić izdao je novi roman pod nazivom “Udovičke zemlje”. Pisanje ovog romana trajalo je dvije godine, a istraživajući događaje od 1440. do 1476. godine, Kadrić je na objektivan način i inspirisan historijom Bosne i Hercegovine pretočio sve činjenice u jedan zanimljiv roman.

-“Po sadržaju je historijski roman, radnja romana počinje od 1440 godine i ja sam to vrijeme uzeo kao vrijeme najburnije vrijeme bosanske historije i pomalo sam osjećao izazov zbog stalnih svojatanja bosanske historije da dobro istražim vrijeme od kada počinje to otimanje”, kazao je za NTV Kadrić.

Književnik Fako ističe da roman ima trideset likova od kojih je samo pet fikcija, dok su svi ostali stvarni likovi. Kadrić ističe da nije želio priču graditi na mitu, zbog čega je proučavao događaje te izabrao ličnosti koje su stvarno živjele u tom vremenu.

Kada su u pitanju promocije, za sada Kadrić nije nagovijestio gdje i kada bi se mogla održati prva promocija, ali se nada da će čitaoci biti zadovoljni sa njegovim novim djelom.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme