NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Novozelandska političarka biciklom otišla u bolnicu na porođaj

... | 28. Novembra 2021.
08:30
Kalesija Online

Poslanica novozelandskog paralamenta Julie Anne Genter izabrala je neobičan način za stići do bolnice na svoj porađaj. Političarka je sjela na svoj bicikl i uputila se u bolnicu iako je već imala trudove, a porodila se sat vremena kasnije.

“Velike vijesti!”, objavila je poslanica na svom Facebook profilu nekoliko sati kasnije.

“Jutros u 3:04 ujutro dočekali smo najnovijeg člana naše porodice. Iskreno nisam planirala da se porađam, ali se to na kraju dogodilo”, napisala je.

Ostrvska država sa pet miliona stanovnika ima reputaciju prizemnih političara. Premijerka Jacinda Ardern je slavno uzela porodiljsko odsustvo dok je bila na funkciji i dovela svoje tromjesečno dijete na sastanak UN-a jer je još uvijek dojila.

“Moje kontrakcije nisu bile tako loše kada smo krenuli u 2 ujutro da idemo u bolnicu – iako su bile u razmaku od 2-3 minute i pojačale su se do trenutka kada smo stigli 10 minuta kasnije”, napisala je Genter.

“Zapanjujuće, sada imamo zdravu, sretnu bebu koja spava, kao i njen tata”, rekla je Genter, rođena u Minesoti nakon čega se preselila na Novi Zeland 2006. godine.

Genter, glasnogovornica njene stranke za pitanja transporta, također je 2018. godine vozila bicikl do bolnice kako bi rodila svoje prvo dijete.

“Prelijepo nedjeljno jutro za vožnju biciklom, u bolnicu, na indukciju da konačno dobijem ovu bebu”, objavila je tada Genter na Instagramu, uz fotografije na kojima vozi bicikl u 42. sedmici trudnoće, uz hashtag #bicyclesarethebest.

Klix.ba

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Društvo i politika