NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

NSBiH poručio Ibiševiću: Tvoj izostanak u nacionalnom timu bit će teško nadoknaditi

... | 11. Novembra 2017.
19:19
Kalesija Online

Dugogodišnji napadač nogometne reprezentacije BiH Vedad Ibišević potvrdio je danas da se oprašta od dresa s nacionalnim grbom, a iz Nogometnog saveza na zvaničnoj stranici zahvalili su se napadaču Herthe na svemu što je u dresu reprezentacije uradio.

Iz NSBiH su istakli da će izostanak Ibiševića u reprezentaciji biti teško nadoknadiv te da će se uvijek sjećati majstorija kojima je nogometnu naciju u BiH činio sretnim.

“Njegov izostanak u nacionalnom timu bit će teško nadoknaditi, a uvijek ćemo pamtiti njegove majstorije na terenu i pogotke kojim je uveseljavao naciju. Vedad Ibišević je sigurno primjer kakav pristup jedan profesionalac treba da ima kada predstavlja svoju zemlju. To je igrač koji se nikad nije štedio i koji je uvijek pružao najbolje od sebe. Nogometni savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Ibiševiću na svemu što je uradio za reprezentaciju BiH i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere”, kazali su iz NSBiH.

U 82 nastupa za reprezentaciju Ibišević je postigao 28 golova. Debi za Zmajeve upisao je 24. marta 2007. godine, a prvi gol za reprezentaciju postigao je 13. oktobra 2007. godine u porazu od Grčke (3:2).

Komentari

Kategorija: Sport