NEON Televizija - ntv@neon.ba - Redakcija: +387 62 33 00 95 - Marketing: +387 62 33 00 94

Obilježen 115. rođendan OŠ Kalesija

... | 22. Maja 2020.
12:41
Kalesija Online

Osnovna škola “Kalesija” danas slavi 115 godina rada i postojanja. Zbog pandemije korona virusa ovaj datum obilježen je na drugačiji i skromniji način. Tim povodom dodijeljene su nagrade učenicima koji su osvojili prva tri mjesta na likovnom konkursu “Grb škole” odnosno literarnom takmičenju ” Najljepše uspomene iz škole”.

Na takmičenju za učenike razredne nastave koji su crtali na temu “Grb škole” Mustafa Hamzić osvojio je prvo mjesto, Azra Hodžić drugo mjesto dok je Adna Subašić osvojila treće mjesto.

Učenici predmetne nastave pisali su literarne radove na temu “Najljepše uspomene iz škole”. Podsjećamo,Pezić Ajla osvojila je prvo mjesto, Čaušević Irma dok je treće mjesto pripalo Fazlić Amila.

Prigodna pohvala uručena je i sada već bivšem direktoru pomenute ustanove, Fahrudinu Hamziću za rad i angažovanje u mandatu kada je bio direktor. Pohvale su uručene i Mehmadaliji Imamoviću, Medisi Aljukić, Sedžidi Husić, prosvjetnim radnicima koji su direktno učestvovali u snimanju i realicijaciji online nastave.

“Posebno se želim obratiti učenicima IX razreda koji završavaju osnovno obrazovanje na neuobičajen način da pokušaju ostvariti dodatna znanja. Želim da budete moralni, časni, humani i plemeniti ljudi.Neka Vam svi dani budu radosni i ispunjeni ljubavlju i srećom. SRETAN DAN ŠKOLE” napisala je direktorica Edita Mustafić na zvaničnoj stranici OŠ “Kalesija”.

Povodom dana škole upriličen je obilazak mezara učiteljice Adise Alikadić.

Portal ntv.ba možete pratiti i putem android aplikacije za mobilne uređaje

Komentari

Kategorija: Kalesijske teme